Τσίπρας: Η οικονομία σύντομα θα επανέλθει σε ανταγωνιστικά επίπεδα

Τσίπρας: Η οικονομία σύντομα θα επανέλθει σε ανταγωνιστικά επίπεδα

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο»

«Η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

Τόνισε ότι «η συμφωνία έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος», γιατί, όπως προσέθεσε, για πρώτη φορά περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις και όχι απλά υποσχέσεις, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Τώρα έχουμε συμφωνία και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής, είπε ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Αναφερόμενος ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

Έχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Τα μέτρα ρύθμισης του χρέους θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τόνισε.

Σημείωσε ότι οι επενδυτές ξέρουν να διαβάσουν τη συμφωνία και γι' αυτό «πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την καταστροφολογία και το επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δεν είναι τίποτε άλλο από μια επανάληψη της απόφασης του 2012», επιχείρημα που, όπως είπε έχει χρησιμοποιήσει κατ' επανάληψη η αντιπολίτευση, και το οποίο «αγγίζει τα όρια της ανοησίας».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τη ΝΔ, τόνισε πως πίσω από «τον ορυμαγδό των δηλώσεων και των δημοσιευμάτων σκοπιμότητας που διαρρέετε, υπάρχει η εικόνα που προσπαθείτε να αποκρύψετε, μιας Ελλάδας ταλαιπωρημένης μεν από την πολυετή κρίση, μιας Ελλάδας όμως που γυρίζει επιτέλους σελίδα, που κάνει σταθερά βήματα προς τα μπροστά, προς την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία των μνημονίων».