Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τη συμφωνία στο Eurogroup και τη διαπραγμάτευση για το χρέος

Διευρύνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 33%, αυξημένο κατά 0,5% σε σχέση με έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί ένα μήνα νωρίτερα, έναντι 15% του ΣΥΡΙΖΑ, που υποχωρεί σε ποσοστό 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 18%, έναντι 16% πριν από ένα μήνα.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,5% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,5% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,5%.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά και στην παράσταση νίκης, όπου συγκεντρώνει ποσοστό 69,5%, έναντι 10,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιλέγει το 33% των ερωτηθέντων, τον Αλέξη Τσίπρα το 16%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά αυθόρμητα το 47,5%.

Στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται αποτελεσματικά το θέμα του χρέους, το 77,5% των πολιτών απαντά αρνητικά, ενώ το 16,5% απαντά καταφατικά.

Όσον αφορά στην απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα, το 71,5% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πήρε αυτά που διεκδίκησε, ενώ το 13% πιστεύει το αντίθετο.