Στη Βουλή σήμερα η συζήτηση για τις συνομιλίες Καμμένου

Στη Βουλή σήμερα η συζήτηση για τις συνομιλίες Καμμένου

Ανεβαίνει σήμερα το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή όσα ήρθαν στο φως για συνομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον Μάκη Γιαννουσάκη, καταδικασμένο πρωτόδικα σε ισόβια για την υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1».

Ερωτήσεις κατέθεσαν τόσο η Νέα Δημοκρατία- ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος- όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη- ο βουλευτής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με παραλήπτη τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για «σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα» που προκύπτει από το δημοσίευμα της Εφημερίδας «Καρφί» της 17ης Ιουνίου, «το οποίο εμφανίζει τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να εμπλέκεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με ισοβίτη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, με στόχο να τον εμπλέξει σε υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος». Επισημαίνει ότι η παρέμβαση «επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας» και ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν «είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς την παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας» και «εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών».

Για «αντιθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Πάνο Καμμένο» κάνει λόγο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πληροφορίες ανέφεραν πως στη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων θα είναι παρών και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η υπόθεση προκάλεσε έκρηξη στο πολιτικό σκηνικό, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90,1 ότι «δεν έχει υπάρξει παρόμοια περίπτωση στην ελληνική ιστορία, ένας υπουργός να παρεμβαίνει σε εν εξελίξει ανακριτική διαδικασία μεταξύ της δικαιοσύνης και ενός ισοβίτη. Ο Πάνος Καμμένος δεν έχει θεσμική ιδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Παραβιάζει το Σύνταγμα το μισό ποινικό κώδικα και την ηθική» τόνισε.

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου στο δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν η εξής:

«Πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της Νέας Δημοκρατίας, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καρφί", το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση. Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του "Noor 1". Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό. Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».