Δεν υποχωρούν οι συνδικαλιστές, μένουν τα σκουπίδια στην Αθήνα

Δεν υποχωρούν οι συνδικαλιστές, μένουν τα σκουπίδια στην Αθήνα

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σημειώνουμε ότι στις 11 το πρωί, ξεκίνησε να συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να συζητήσει την κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, ωστόσο η κατάληξη των συζητήσεων ήταν αρνητική και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι θα συνεχίσουν την απεργία.

Στάση εργασίας και συλλαλητήρια τη Δευτέρα

Για αύριο Δευτέρα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αύριο, Δευτέρα θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στον Πάνο Σκουρλέτη, που θα περιλαμβάνει, όπως λένε, την νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη, οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα την μετέφεραν στους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας για να την εξετάσουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους. Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι' αυτές μέσω ΑΣΕΠ.

Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός παρέδωσε σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ τη νομοθετική ρύθμιση, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται από πλευράς Ένωσης σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συγκαλείται την προσεχή Δευτέρα (26/06), στις 11:30 το πρωί.