Γεννηματά: Δε θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις

Γεννηματά: Δε θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις

Βολεύει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει ένα «μαύρο πρόβατο», σχολιάζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Εδώ που έχουμε φτάσει η λύση περνά μέσα από εκλογές. Εμείς δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε ως αντιπολίτευση. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να συμβάλουμε ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο για να υπάρξει λύση και συνεννόηση την επόμενη μέρα», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «7 Επτά» της ΕΡΤ1.

«Αδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύση για τη χώρα. Απαντώ ευθέως: Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα, μέσα σε καθεστώς πόλωσης, σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό – όπως είναι και η σημερινή κυβέρνηση – έχει αποτύχει», ανέφερε ακόμα.

Ξεκαθάρισε ότι η ίδια είναι άνθρωπος της συνεννόησης, επιδιώκει τη συνεννόηση και πιστεύει ότι μόνο μέσα από τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μπορεί να υπάρξει λύση αυτή τη στιγμή για τον τόπο. «Όμως η συνεννόηση απαιτεί ειλικρίνεια. Να τελειώνουμε λοιπόν με τα κλισέ της αντιμνημονιακής ρητορείας και να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες και προοπτικές της χώρας», σχολίασε.

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «πατριωτικό κόμμα», που βάζει την πατρίδα πάνω από όλα και αυτό το έχει πληρώσει, και επεσήμανε πως κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει από τη Βουλή εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, «ώστε να δούμε τι συνέβη στον τόπο από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι σήμερα».

«Πεισματικά το αρνούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί τους βολεύει να υπάρχει ένα «μαύρο πρόβατο». Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να δείξουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το «μαύρο πρόβατο» της ιστορίας και ευθύνεται για τα πάντα. Καταλαβαίνω γιατί δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να διερευνηθούν οι ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το αρνείται ο κ. Τσίπρας. Τι είδους φλερτ είναι αυτό του κ. Τσίπρα με τη Δεξιά;», διερωτήθηκε.

Αναφερόμενη στο «σχέδιο Ελλάδα» του κόμματός της, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με μεγάλη λαϊκή στήριξη με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Στη βάση αυτού του σχεδίου η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για το θέμα του χρέους και το θέμα των πλεονασμάτων κατ αρχήν. Ταυτόχρονα να προχωρήσει σε ανατροπές στο κράτος, τη φορολογία, στην αγορά. Προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν μπροστά την ανάπτυξη. Αν δεν παραχθεί πλούτος, δεν έχει κανένα νόημα  να μοιράζουμε τη φτώχεια».

Για το Κυπριακό, εξέφρασε την ελπίδα η νέα έναρξη των συνομιλιών να οδηγήσει σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, που μπορεί να είναι αποδεκτή από τον κυπριακό λαό. «Το δικό μας δόγμα είναι «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα στηρίζει». Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας να στηρίξει τις προσπάθειες του κ. Αναστασιάδη και του κυπριακού λαού. Η Κύπρος έχει σημαντική ευκαιρία, αυτή τη φορά, να αξιοποιήσει την ΕΕ ιδιαίτερα όσον αφορά στα ζητήματα της ασφάλειας», διεμήνυσε.