ΥΠΕΞ Σκοπίων: Ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία

«Είμαστε στην αίθουσα αναμονής πολλά χρόνια. Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη»

Θετικός στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με προσωρινή ονομασία, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας,  Νικολά Ντιμιτρόφ. Ο πολιτικός της γειτονικής χώρας, μίλησε σε εκπομπή του Skai σημειώνοντας ότι έχει κάποιες ιδέες για τους τρόπους και τις διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με την ονομασία.

Πρόσθεσε δε ότι δεν θα ήταν σοφό από την πλευρά του να ανοίξει τα χαρτιά του πριν τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά. Ο κ. Ντιμιτρόφ, μίλησε για δημιουργία μιας αξιοπρεπούς φιλικής σχέσης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, προσθέτοντας ότι δεν είναι υπέρ των αγαλμάτων, αναφερόμενος στην τοποθέτηση, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος.

«Αν έχουμε ένα μέλλον, είναι ένα κοινό, ευρωπαϊκό μέλλον», είπε και συμπλήρωσε πως θα ήθελε τα δικά του παιδιά να θεωρούν ότι στην Ελλάδα έχουν φίλους. «Είμαστε στην αίθουσα αναμονής πολλά χρόνια. Το πεπρωμένο μας είναι η Ευρώπη. Θα θέλαμε να είμαστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», σημείωσε.