Γεροβασίλη: Η συντριπτική πλειοψηφία του Eurogroup επιδιώκει να βρεθεί λύση

Γεροβασίλη: Η συντριπτική πλειοψηφία του Eurogroup επιδιώκει να βρεθεί λύση

«Ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι δυνατόν να μην ανταποκριθεί η Ευρώπη στη λύση του προβλήματος»

«Η συντριπτική πλειοψηφία του Eurogroup επιδιώκει να βρεθεί λύση που θα έχει στοιχεία συμβιβασμού» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Ανέφερε πως υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις, όπως αυτή που διατύπωσε ο Γάλλος υπουργός στην επίσκεψή του στην Αθήνα και πρόσθεσε: «πολλοί έχουν δηλώσει πως δουλεύουν για να βρεθεί λύση στο μεθαυριανό Eurogroup και αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα έχει κάνει ότι απαιτείται χωρίς να υπάρχουν εκκρεμότητες που να δίνουν άλλοθι για να μην βρεθεί λύση».

Η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό news247, σημείωσε πως αναγνωρίζεται ότι ο ελληνικός λαός έχει ταλαιπωρηθεί όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι δυνατόν να μην ανταποκριθεί η Ευρώπη στη λύση του προβλήματος.

Τόνισε ότι δεν ανησυχεί από τις διαρροές του Βερολίνου πως δεν συμφωνεί με τη γαλλική πρόταση, εκτιμώντας ότι όσο πιο κοντά είμαστε στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος οι διαρροές είναι μέθοδος ζύμωσης.

Υπογράμμισε πως με τις αποφάσεις του Eurogroup, τον περασμένο Μάιο, όλοι έχουν αποδεχθεί ότι υπάρχει ανάγκη για μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν ανταποκρίνεται «για λόγους επικοινωνιακούς εξαιτίας των εκλογών, καθώς η ηγεσία της χώρας βλέπει να μην την συμφέρει μια τέτοια λύση». Συμπλήρωσε, επίσης, πως μετά το Eurogroup οι επόμενες αξιολογήσεις δεν περιλαμβάνουν δημοσιονομικά μέτρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη είπε πως θα ήταν μέσα σε αυτό περιβάλλον χρήσιμες οι πολιτικές συγκλίσεις, σημειώνοντας, ωστόσο, πως «η -ας πούμε- αντιπολίτευση της προοδευτικής κατεύθυνσης πολλές φορές ταυτίζεται με την πολιτική και την ρητορική της ΝΔ».

Τέλος, για τους συμβασιούχους ανέφερε ότι «αναζητείται στερεή λύση που δεν θα δημιουργεί νέα προβλήματα, καθώς υπάρχουν νομικά και συνταγματικά κωλύματα που δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ