Γαλλική αποστολή στην Ελλάδα σε αναζήτηση λύσης για το χρέος

Γαλλική αποστολή στην Ελλάδα σε αναζήτηση λύσης για το χρέος

Η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα πιθανότατα να γίνει πριν από το τέλος του 2017

Στην Αθήνα μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ για να συνεχίσει τις επαφές του για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ώστε να «προσεγγίσει τις πλευρές» πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει απώτερος στόχος είναι «να βρεθεί μια λύση» για το ελληνικό ζήτημα.

Ο Λε Μερ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Ο στόχος του Λε Μερ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», ανέφερε το περιβάλλον του.

Η επίσκεψή του λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup υπογραμμίζει την επιθυμία της Γαλλίας να υπάρξει σύντομα λύση. Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται εξάλλου σε ανοιχτή επαφή με τον Μακρόν να λέγεται πως έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα πιθανότατα να γίνει πριν από το τέλος του 2017 με πιθανότερη ημερομηνία κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.