Παππάς: Καθαρή λύση για το χρέος και οι αντιευρωπαϊκές φωνές στην απομόνωση

Παππάς: Καθαρή λύση για το χρέος και οι αντιευρωπαϊκές φωνές στην απομόνωση

Το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής

«Ζητάμε μια καθαρή λύση για το θέμα του χρέους και οι αντιευρωπαϊκές φωνές μπαίνουν στην απομόνωση», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς είπε ότι είναι βέβαιος πως θα επικρατήσει ο ρεαλισμός και η ωριμότητα στο επόμενο Eurogroup, καθώς είναι πολλαπλάσιες οι φωνές στην Ευρώπη που θέλουν μια καθαρή λύση.

Ο κ. Παππάς, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα του χρέους και να στηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης. «Αυτό το θεωρώ αυτονόητο», είπε και προσέθεσε πως έχουν υποχρέωση να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα του χρέους και να αναλάβουν πρωτοβουλίες να επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές τους οικογένειες.

Χαρακτήρισε μάλιστα θετική την πρωτοβουλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά να στείλει επιστολή για το χρέος στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. «Έχουν υποχρέωση να το κάνουν αυτό», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική της αριστερής παρένθεσης του Αντώνη Σαμαρά.

Όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, ξεκαθάρισε πως «ο νόμος και το Σύνταγμα ορίζει ότι το ΕΣΡ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όχι αύριο, χθες. Ουδείς από εμάς μπορεί να ξεφύγει από αυτό».

Αν ορισμένοι θεωρούν ότι θα κατακλέψουν την ΕΡΤ και τον πολυπλέκτη ώστε να αυξηθούν οι άδειες για τους ιδιωτικούς σταθμούς, να το ξεχάσουν, ανέφερε.

Όσον αφορά στον αριθμό των αδειών ο κ. Παππάς είπε «ότι η άποψή μας που έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο είναι για τέσσερα κανάλια. Λέω όμως ότι θα δείξουμε την απαραίτητη ευελιξία για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πάρα πολύ γρήγορα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει άδειες προσωρινής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών. «Κανένας από αυτή την κυβέρνηση δεν θα υπέγραφε το αίσχος των «βεβαιώσεων προσωρινής λειτουργίας» των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Παππάς είπε πως είναι βέβαιος ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ΕΣΡ δεν θέλουν να καταγραφούν στην ελληνική ιστορία όπως οι προκάτοχοί τους και υπογράμμισε πως η σαφώς διατυπωμένη άποψη είναι ότι ο διαγωνισμός θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί ήδη.