«Τετ α τετ» Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες

«Τετ α τετ» Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες

Σειρά επαφών του Έλληνα πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ - Τι είπε στον Έντι Ράμα

«Τετ α τετ» είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Σε παρακολουθώ», είπε ο Αμερικανός πρωθυπουργός στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, για να προσθέσει: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».

Στο περιθώριο της Συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του, καθώς και με την Πρόεδρο της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς.

Κατά τη συνάντηση του με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε η σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές  πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τρομοκρατικό χτύπημα, στην Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.