Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία του και την έχασε

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία του και την έχασε

«Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την έξοδο της χώρας από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του σε συνάντηση γνωριμίας με τους πολίτες που έκαναν αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών του κόμματος σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ευκαιρία τους. Και την έχασαν, δυστυχώς. Το μόνο το οποίο μπόρεσαν να κάνουν είναι να φορτώσουν στη χώρα δύο Μνημόνια και μια διαρκή λιτότητα, η οποία δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ, και κατόπιν αναφέρθηκε στην αποστολή, όπως είπε, που έχει η παράταξή του: «Να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, διαφορετικός από αυτόν που διαβαίνει σήμερα η χώρα. Ένας δρόμος, ο οποίος θα έχει τις δυσκολίες του αλλά και ένας δρόμος, ο οποίος θα στηριχθεί στη βασική αξία και αρχή ότι θα πούμε την αλήθεια στους πολίτες. Οι πολίτες κουράστηκαν από τον ψεύτικο λαϊκισμό. Και εμείς δεν θα τάξουμε ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες ως ώριμους και έτοιμους να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θα τους τάξουμε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η Νέα Δημοκρατία θα δεσμευτεί ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο: «Ένα δρόμο που θα στηρίξει την ιδιωτική πρωτοβουλία, που θα προσελκύσει επενδύσεις, που θα έχει τις νέες δουλειές στο επίκεντρο της δικής μας πολιτικής πρότασης. Ένα δρόμο που θα αγωνιστεί για ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, που θα δεσμευτεί ότι θα βάλουμε σε τάξη το Δημόσιο και θα περικόψουμε κρατικές δαπάνες εκεί που μπορούμε να το κάνουμε. Και θα συμμαζέψουμε το Κράτος, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίζει ότι ανταμείβεται ανάλογα με την αξία του και όχι ανάλογα με άλλες γνωριμίες που μπορεί να έχει ή απλά να ακολουθεί μια στατική ανέλιξη μέσα στη δημόσια διοίκηση», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν έχει καμία αμφιβολία πως όποτε και εάν γίνουν οι εκλογές, «γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκλογές», όπως παρατήρησε, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πολιτικά κυρίαρχη και «θα δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορέσει επιτέλους η χώρα να βγει από το φαύλο κύκλο των Μνημονίων και να οδηγηθεί και πάλι στο δρόμο της ανάκαμψης».

«Δεν θα κουραστώ να το λέω. Χρέος μας δεν είναι μόνο να διασφαλίσουμε τις συνθήκες μιας εκλογικής επικράτησης. Οι εκλογές είναι το μέσο. Δεν είναι ο τελικός σκοπός. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και δεν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση», διεμήνυσε.

Όσον αφορά στην πρωτοβουλία για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, επεσήμανε ότι τα παραδοσιακά κόμματα, έτσι όπως δομήθηκαν, ήταν κατά κανόνα κλειστοί οργανισμοί, που για να μπορέσει κάποιος να μπει μέσα και να διακριθεί, από υποψήφιος βουλευτής μέχρι τεχνοκράτης, έπρεπε να γνωρίζει κάποιον. «Εμείς, λοιπόν, είπαμε ότι θα κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Και όταν τολμήσαμε να εισάγουμε την ιδέα του Μητρώου, δεν σας κρύβω ότι υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός και μεγάλη καχυποψία και μέσα στο ίδιο το κόμμα», ανέφερε, προσθέτοντας: «Θα δουλέψει αυτό; Μήπως είναι κάτι εξαιρετικά καινοτόμο; Μήπως μοιάζει περισσότερο με εταιρία και λιγότερο με κόμμα; Και, παρά ταύτα, επέμεινα σε αυτήν την διαδικασία και η δικιά σας παρουσία, σήμερα εδώ, δικαιώνει ακριβώς αυτήν την επιμονή μου».