“Ραντεβού” Μητσοτάκη με Μέρκελ στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο είχε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ολιγόλεπτη συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε ακόμα συναντήσεις με τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για Δημοσιονομικές και Οικονομικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη διάρκεια των συναντήσεων αυτών, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Νέας Δημοκρατίας,, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση και επισήμανε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη διάθεση και την ικανότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις για να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Παράλληλα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι, εισάγοντας ένα εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, με μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, η χώρα μπορεί να καταφέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς ελληνικής Κυβέρνησης ενισχύουν τα επιχειρήματα εκείνων που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και πρόσθεσε πως η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, δεν μπαίνει σε παιχνίδια μικροκομματικής τακτικής.

Τέλος, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκε εκτενώς το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα, με έμφαση στο δυσανάλογο βάρος που πέφτει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ασύλου με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.