Σαμαράς: Όταν τελειώσει η αβεβαιότητα θα έρθει η ανάκαμψη

Σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα “φοβερά δύσκολη και πολλαπλά σημαντική” λόγω Eurogroup, ενώ τόνισε πως όταν εξουδετερωθεί το κλίμα αβεβαιότητας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ θα αλλάξει το κλίμα υπέρ της χώρας μας και θα φέρει ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι έχει υποσχεθεί στο λαό πως “μόλις ξεπεράσουμε το δύσκολο σημείο είναι υποχρέωσή μου να βάλω μπροστά τη διαδικασία της ανάπτυξης και της ανάκαμψης”, σχολιάζοντας παράλληλα πως προσπαθεί να βγάλει τη χώρα στο προσκήνιο πολεμώντας την μιζέρια.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και παρατήρησε ότι υπάρχουν ήδη σημάδια αλλαγής του κλίματος υπέρ της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως όταν τελειώσει το κλίμα αβεβαιότητας “που υπήρξε και με τη βοήθεια παρατάξεων που επένδυσαν στην δραχμοφοβία”, τότε θα αλλάξει και το κλίμα της αρνητικής ψυχολογίας.

Αναφέρθηκε ακόμα στους νέους, λέγοντας πως πιστεύει στον δυναμισμό τους και τα οράματά τους και ότι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ, που θα δουν σύντομα πολλοί.