Σταθάκης: “Ο Δένδιας κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών”

Επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια εξαπέλυσε με αφορμή τα "κόκκινα" δάνεια εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον κ. Δένδια ότι "κινείται αυστηρά εντός των επιλογών των τραπεζών" και διευκρίνισε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα "κόκκινα" δάνεια αφορά αποκλειστικά τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων.

"Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αφορά αποκλειστικά τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά των μικρομεσαίων" και συμπλήρωσε ότι "η κυβέρνηση προωθεί την άνευ κανόνων ρύθμιση των "κόκκινων" δανείων από τις ίδιες τις τράπεζες", ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησής τους σε εταιρίες γύπες ή/και πλειστηριασμών.

Αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, ο κ. Σταθάκης επικρίνει τον κ. Δένδια υπενθυμίζοντας ότι για το θέμα αυτό, η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε πρόσφατα ελληνογαλλογερμανικό επενδυτικό ταμείο με αρχικά κεφάλαια μόλις 700 εκατ. ευρώ και με έδρα το Λουξεμβούργο.

Πριν από λίγες μέρες, προσθέτει, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κεφάλαιο στα 4 δισ. ευρώ, εφόσον ενσωματωθεί στο εν λόγω ταμείο το ΕΤΕΑΝ και άλλοι συναφείς φορείς.

"Από τα παραπάνω, διαφαίνεται μια σύγχυση του κ. Δένδια αναφορικά με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ίδρυση κανονικών και αναπτυξιακών τραπεζών", τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

"Τον ευχαριστούμε για τις συμβουλές του και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα διασφαλίσουμε την ενοποίηση όλων των αναπτυξιακών ταμείων σε ενιαία τράπεζα με έδρα την Ελλάδα".