Reuters: Μήνυμα κατά της κυβερνητικής λιτότητας η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ

"Παραμένει δημοφιλής η Χρυσή Αυγή στους Έλληνες ψηφοφόρους" επισημαίνει το δημοσίευμα

Στα μεγάλα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών -ειδικά για την Αθήνα- αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters.

"Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ είχε δυναμική παρουσία στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών την Κυριακής, καθώς οι ψηφοφόροι εξέφρασαν το θυμό τους στις πολιτικές λιτότητας της κυβέρνησης.

Τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, μαζί με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια εβδομάδα αργότερα, εκτιμούνται ως μια έκφραση του λαϊκού συναισθήματος προς την κυβέρνηση συνασπισμού του Αντώνη Σαμαρά" αναφέρει το πρακτορείου.

Με αναφορές στα μεγάλα ποσοστά της Ρένας Δούρου στην περιφέρεια της Αττικής απέναντι στον Γιάννη Σγουρό και την πολύ μικρή διαφορά ανάμεσα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον Γιώργο Καμίνη για τον Δήμο Αθηναίων, το δημοσίευμα σημειώνει ότι " εάν είτε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την επόμενη εβδομάδα, θα είναι η πρώτη φορά που ένα καθαρά αριστερό κόμμα θα νικήσει σε ένα πόστο που παραδοσιακά αποτελεί τον προμαχώνα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Σαμαρά και του Σοσιαλιστικού κυβερνητικού εταίρου, ΠΑΣΟΚ".  

Το Reuters αναφέρεται και στην Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι, παρόλο που ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κασιδιάρης δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο (συγκέντρωσε 16%), το κόμμα παραμένει δημοφιλές στους Έλληνες ψηφοφόρους και αναδεικνύεται τρίτο ή τέταρτο.