Everybody down: Αδιαχώρητο στο εκλογικό κέντρο που ψήφισε ο Τσίπρας

 Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι θα είναι μια "ιστορική μέρα". Οι δημοσιογράφοι δεν είναι απαραίτητο ότι το πιστεύουν αλλά... για παν ενδεχόμενο, έπρεπε να έχουν το στιγμιότυπο.

Κυριολεκτικά χιλιάδες δημοσιογράφοι και μέλη (συνεργεία κλπ) του ελληνικού αλλά και διεθνούς Τύπου συνωστίστηκαν στο εκλογικό τμήμα της Κυψέλης που ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εκλογικό τμήμα γινόταν το αδιαχώρητο και η δήλωση του κ. Τσίπρα άργησε πολύ. Το εκλογικό κέντρο ήταν κατάμεστο από κόσμο αλλά κυρίως από δημοσιογράφους, τόσο από την Ελλάδα, όσο και ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν τις εκλογές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου, 836 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο ζήτησαν διαπιστεύσεις για να καλύψουν την εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε σε βάθρο προκειμένου να μπορούν όλες οι κάμερες να τον καταγράψουν. Ενώ, κατόπιν αιτήματος, έκανε δήλωση και στα αγγλικά. 

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες παρακάτω, πολλοί ανέβηκαν σε σκάλες, καρέκλες ή όπου μπορούσαν ενώ άλλοι ξάπλωσαν στο πάτωμα προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πλάνο. 

Αρκετοί προσπάθησαν να κάνουν τους "τροχονόμους" φωνάζοντας σε άλλους να κάτσουν πιο χαμηλά για να έχουν όλοι πρόσβαση σε κάποιο πλάνο. "Everybody down, down please" ακούστηκε να φωνάζει κάποιος από τους παραβρισκόμενους. 

Ο φωτορεπόρτερ του news, Γιάννης Κέμμος, πάντως, κατάφερε να μας εξασφαλίσει αρκετά πλάνα.