Τα 10 είδη ζώων που η ομοφυλοφιλία είναι συχνό φαινόμενο

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται αποκλειστικά στους ανθρώπους. Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει περισσότερα από 450 είδη ζώων τα οποία εμπλέκονται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πρακτικές. Ορισμένα από αυτά επιλέγουν να ζευγαρώσουν τόσο με ετερόφυλους όσο και με ομόφυλους εκπροσώπους του είδους τους ενώ άλλα επιλέγουν αποκλειστικά ομόφυλους ερωτικούς συντρόφους και μάλιστα γίνονται ζευγάρια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη και για όλη τους τη ζωή.

Οι ανακαλύψεις των ειδικών δείχνουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι ντετερμινιστικά καθορισμένες, όπως αναφέρει το Livescience.

Αυτά είναι τα 10 πιο γνωστά είδη ζώων στα οποία η ομοφυλοφιλία είναι συχνό φαινόμενο.

Μπονόμπος

Αυτό το είδος πιθήκου θεωρείται ο πιο στενός βιολογικός συγγενής του ανθρώπινου είδους. Σχεδόν στο σύνολό τους οι μπονόμπος εμπλέκονται λίγο ή πιο συχνά σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση. Τα 2/3 των ομοφυλοφιλικών αυτών επαφών σημειώνεται μεταξύ των θηλυκών του είδους.

Μακάκες

Οι μακάκες αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς και τις περισσότερες φορές είναι αυστηρά μονογαμικοί εκτός... από την περίοδο της αναπαραγωγής. Τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά έχουν σεξουαλικές επαφές με ομόφυλους αλλά μόνο για αυτό που θα λέγαμε εμείς οι άνθρωποι one night stand. Κατόπιν γυρνούν στο σύντροφο τους.

Καμηλοπαρδάλεις

Μια στις 20 αρσενικές καμηλοπαρδάλεις είναι ομοφυλόφιλοι. Συνήθως εκφράζουν την ερωτική τους προτίμηση προς κάποιο μέλος του κοπαδιού τρίβοντας το λαιμό τους στο λαιμό του άλλου ζώου.

Δελφίνια

Οι ομοφυλοφιλικές επαφές στο είδος αυτό είναι εξίσου συχνές με τις ετεροφυλοφιλικές. Τα αρσενικά του είδους είναι αμφισεξουαλικά αλλά περνούν και περιόδους που είναι αμιγώς ομοφυλόφιλα. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιούν τα ρύγχη τους για να διεγείρουν τα γεννητικά όργανα του συντρόφου τους.

Βίσωνες

Καθώς τα θηλυκά ζευγαρώνουν με τα αρσενικά μόνον μια φορά το χρόνο και μόνον για αναπαραγωγικούς σκοπούς, οι ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές επαφές είναι πολύ συχνότερες από τις ετεροφυλοφιλικές.

Αντιλόπες

Κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, τα θηλυκά ζευγαρώνουν με άλλα θηλυκά περίπου δυο φορές την ώρα. Συχνά χρησιμοποιούν τα πόδια τους για να διεγείρουν τη σύντροφό τους.

Κύκνοι

Ένα στα πέντε ζευγάρια του είδους είναι ομοφυλόφιλο. Μια στις τέσσερις οικογένειες έχει γονείς του ιδίου φύλου. Κάποιες φορές, ομοφυλόφιλα αρσενικά ζευγαρώνουν με θηλυκά μόνον και μόνον για να αποκτήσουν απογόνους. Μόλις το θηλυκό γεννήσει, το διώχνουν από τη φωλιά, κλωσσούν τα αυγά και μεγαλώνουν τα μικρά με τον αρσενικό, ομοφυλόφιλο σύντροφό τους.

Θαλάσσιοι ελέφαντες

Μέχρι να φτάσουν την ερωτική ενηλικίωση τους, περίπου στα τέσσερα τους χρόνια, τα αρσενικά εμπλέκονται αποκλειστικά σε ομοφυλόφιλες σεξουαλικές πρακτικές. Τα ενήλικα αρσενικά είναι τυπικά αμφισεξουαλικά. Πολύ συχνά τα γκέι ζευγάρια έχουν καταγραφεί να κοιμούνται αγκαλιά κοντά στο νερό.

Γκρίζες φάλαινες

Οι ζωολόγοι έχουν καταγράψει πολύ συχνά περιστατικά που 5 αρσενικές φάλαινες εμπλέκονται ταυτόχρονα σε σεξουαλικές επαφές. Περίπου το 40% των αρσενικών έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις ενώ ένα μικρό ποσοστό είναι αποκλειστικά ομοφυλόφιλο.

Κόκορες της Γουιάνα

Επίσης τα μισά αρσενικά του είδους έχουν συχνές ερωτικές επαφές με ομόφυλούς τους ενώ κάποια δεν ζευγαρώνουν ποτέ με θηλυκά, ούτε καν για αναπαραγωγή.