“Βιβλική πληγή” χτυπά το Ισραήλ

Σύμφωνα με την Βίβλο, όταν οι “10 πληγές του Φαραώ” χτύπησαν στην Αίγυπτο, μία από αυτές ήταν και οι ακρίδες που κατέστρεψαν την σοδειά και έφεραν λοιμό.

Από εχθές, η "όγδοη πληγή της Αιγύπτου" πέρασε από το όρος Σινά στο Ισραήλ το οποίο προσπαθεί  να αντιμετωπίσει τα σμήνη εντόμων που "εισέβαλαν" από τα νότια της χώρας και έχουν προκαλέσει απόγνωση στς αγροτικές περιοχές.

Εκατομμύρια έντομα του είδους Schistocerca gregaria κατέκλυσαν μια περιοχή συνολικά οκτώ τετραγωνικών χιλιομέτρων, θέτοντας σε συναγερμό τις ισραηλινές αρχές. Η κρατική μηχανή απάντησε με ψεκασμούς με επίγεια και εναέρια μέσα, προκειμένου να τις εξοντώσει ενώ η Μίριαμ Φρόιντ, διευθύντρια της προστασίας γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων, χαρακτήρισε τα σμήνη "μεσαίου μεγέθους".

Παρόλα αυτά ήδη οι ακρίδες έχουν προκαλέσει ζημιές σε αρκετά μεγάλη έκταση καλλιεργήσιμης γης. Ενας παραγωγός πατάτας ανέφερε ότι έχει ήδη χάσει το 30-40% της παραγωγής του. "Ολα εξαρτώνται από τον άνεμο ... προσευχόμαστε ότι ο αέρας δεν θα μας φέρει περισσότερες ακρίδες", είπε ο Πάβελ Ρόζενφενλτ στο σταθμό του στρατού του Ισραήλ.