Κατασκεύασε σύστημα κατόπτρων με ισχύ 5.000 ήλιων!

Σε φονικό όπλο μετέτρεψε ένας 19χρονος Αμερικανός φοιτητής την τεχνολογία των συγκεντρωτικών ηλιακών συστημάτων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται σε ενεργοβόρες εφαρμογές καθώς έχει τη δυνατότητα παραγωγής τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας.

Ο 19χρονος Έρικ Τζακμέιν, με τη χρήση ενός παραβολικού ηλιακού συστήματος, έφτιαξε αυτό που ο ίδιος ονόμαστε “Ακτίνα του Θανάτου”.

Σύμφωνα με τον Τζακμέιν, το σύστημα συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας που κατασκεύασε αποτελείται από 5800 κάτοπτρα, τα οποία συνδυαστικά μπορούν να διαπεράσουν και να λιώσουν μέταλλα, ακόμα και το τσιμέντο.

Η “ηλιακή ακτίνα” του Τζακμέιν βασίζεται σε ένα συμβατικό δορυφορικό πιάτο και 5.800 μικρά κάτοπτρα. Ο 19χρονος ισχυρίζεται ότι η συσκευή έχει θερμική ισχύ 5000 ήλιων.

O Τζακμέιν έκανε μια τρύπα στο πιάτο και τοποθέτησε έναν πλαστικό σωλήνα από PVC στην “πλάτη”. Καθώς ο ήλιος χτυπά το πιάτο, το ηλιακό φως περνά από την τρύπα και αντανακλάται στο ημιδιαφανές πλαστικό στον πάτο του σωλήνα, πράγμα που βοηθά στη σκόπευση.