Νεκρή αρκούδα από δηλητηριασμένο δόλωμα στη Φλώρινα

"Μετά την κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος, το ζώο διψάει πολύ. Στη δηλητηρίαση συνηγορεί και το ότι τα εσωτερικά της όργανα ήταν διεσταλμένα"

Φωτογραφία του νεκρού ζώου που παραχώρησε ο "Αρκτούρος"

Νεκρή, κατά πάσα πιθανότητα από δηλητηριασμένο δόλωμα, βρέθηκε αρκούδα στα όρια της Φλώρινας, από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας και την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του "Αρκτούρου".

Σύμφωνα με τον Πάνο Στεφάνου από τον "Αρκτούρο", η οργάνωση είχε ειδοποιηθεί για την παρουσία αρκούδας κοντά στην πόλη της Φλώρινας αλλά όταν έσπευσε στο σημείο, το ζώο ήταν ήδη νεκρό και παρουσίαζε, σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Φλώρινας, σοβαρές ενδείξεις δηλητηρίασης.

"Το γεγονός ότι βρέθηκε μέσα σε νερό είναι σημάδι δηλητηρίασης γιατί μετά την κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος, το ζώο διψάει πολύ. Στη δηλητηρίαση συνηγορεί και το ότι τα εσωτερικά της όργανα ήταν διεσταλμένα" εξήγησε ο κ. Στεφάνου. Ωστόσο, τα ακριβή αίτια θανάτου της αρκούδας, θα πιστοποιηθούν όταν βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σύμφωνα πάντως με σχετική ανακοίνωση του "Αρκτούρου", η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, "αν και παράνομη, αποτελεί, δυστυχώς, συνήθη πρακτική".

 "Σκοπός της δηλητηρίασης είναι η εξόντωση ζώων που θεωρούνται λανθασμένα ως επιβλαβή όπως ο λύκος και η αλεπού, καθώς και της αρκούδας ή αδέσποτων ζώων. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, σπάνια και απειλούμενα ζώα, αλλά και κυνηγετικοί και ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι πέφτουν θύματα της παράνομης αυτής πρακτικής, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται ως "παράπλευρες απώλειες", τονίζεται σχετικά.