Δενδροφύτευση την Κυριακή στον Υμηττό

Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Υ. (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού)  διοργανώνει δενδροφύτευση στους πρόποδες του Υμηττού αυτή την Κυριακή, 12 Μαρτίου, από τις 10:30 το πρωί. Το σημείο συνάντησης είναι το Πυροφυλάκιο του Δήμου Γλυφάδας, στο τέρμα της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου. Ειδικότερα, η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στις εξής τοποθεσίες:     

1. Περιοχή περιφερειακής οδού Αγίου Νεκταρίου και Αναλήψεως, στην Τερψιθέα Γλυφάδας

2. Περιοχή πάνω από το Πυροφυλάκιο Γλυφάδας, στην θέση Πατητήρι Τερψιθέας  

Η δράση είναι στοχευμένη και μικρής κλίμακας, με δένδρα και φυτά ενδημικά του οικοσυστήματος του Υμηττού, συμπληρώνοντας πρόσφατες και παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες του Δήμου Γλυφάδας και των εθελοντικών οργανώσεων σε αυτές τις περιοχές. 

Καλούμε όλους τους πολίτες να ενισχύσουν αυτή την πρωτοβουλία για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του.