Έρχεται Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και στην Ελλάδα

Εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων ολοκληρώνει το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης αποβλήτων και συμβάλλει αποφασιστικά στην εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω επιβολή χρηματικών κυρώσεων στην χώρα. Αυτό ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, με αφορμή ενημερωτικές εκδηλώσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα στο υπουργείο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΝ Σωκράτη Φάμελλου. Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν οι παραγωγικοί φορείς (13/02) και οι Δήμοι (14/02) που υπόκεινται σε περιβαλλοντική αδειοδότηση και είναι υπόχρεοι εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων.

Στόχος των δύο συναντήσεων είναι η πληρέστερη ενημέρωση επιχειρήσεων και Δήμων, ως προς την εφαρμογή και λειτουργία του ΗΜΑ, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε ισχύ και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την καταγραφή, παρακολούθηση, ιχνηλασιμότητα και έλεγχο της διαχείρισης του συνόλου των αποβλήτων, ιδιαίτερα των βιομηχανικών, με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό, το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις και στην Περιφέρεια, όπου οι εμπλεκόμενοι Φορείς και Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης, αλλά και παροχής οδηγιών, διευκρινίσεων και επίλυσης αποριών, με στόχο την εμπρόθεσμη και απρόσκοπτη καταχώρησή τους στο ΗΜΑ. Και τις δύο εκδηλώσεις θα προλογίσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή ΑΠΕ