Τέσσερα σπάνια λευκά λιονταράκια γεννήθηκαν στην Πολωνία

Οι γονείς τους έχουν άλλα οκτώ παιδιά!

Τέσσερα λευκά λιονταράκια, από ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος ήρθαν στον κόσμο σε ιδιωτικό ζωολογικό κήπο στο Λοτζ της Πολωνίας. Οι γονείς τους, έχουν μια μεγάλη οικογένεια αφού τα τέσσερα κουτάβια έχουν άλλα 8 αδέλφια.

Τα λιονταράκια ανήκουν σε τόσο σπάνιο είδος που με τη γέννησή τους αύξησαν τον παγκόσμιο πληθυσμό των λευκών λιονταριών κατά 15%!

«Έχουμε πολλή δουλειά με τη φροντίδα των ζώων αναπαραγωγής και κατόπιν πρέπει να τους παρέχουμε την κατάλληλη διατροφή και να δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον για να έχουμε τόσες πολλές γεννήσεις» εξήγησε ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο Αντρέι Πάμπιτς, χαϊδεύοντας τα αιλουροειδή μέσα από τα κάγκελα.

Τα λιονταράκια θα τρέφονται αρχικά μόνο με μητρικό γάλα. «Αρχίζουν να τρώνε κρέας στους έξι μήνες ή λίγο νωρίτερα. Στην ηλικία αυτή μπορούμε να τα χωρίσουμε από τη μητέρα τους», είπε ένας υπάλληλος του ζωολογικού κήπου, ο Τόμας Φόρναλτσικ.

Τα λευκά λιοντάρια προέρχονται από μια γενετική μετάλλαξη του κοινού λιονταριού, όμως δεν είναι αλμπίνοι. Ελεύθερα στη φύση υπάρχουν πολύ λίγα, κυρίως σε ορισμένα φυσικά πάρκα της Νότιας Αφρικής. Τα περισσότερα λευκά λιοντάρια ζουν σε διάφορους ζωολογικούς κήπους.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπόρισεφ γιόρτασε άλλο ένα ευτυχές γεγονός, καθώς μια τίγρη γέννησε με τη σειρά της τρία μικρά.