Ο Λαζίζ ο τίγρης και τα άλλα “παιδιά” φεύγουν από τη Γάζα για καλύτερη ζωή

Εκατοντάδες ζώα έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα στο ζωολογικό κήπο της αποκλεισμένης και αιματοβαμμένης Λωρίδας της Γάζας.

Την τύχη τους ίσως θα ζήλευαν πολλοί Παλαιστίνιοι: ο Λαζίζ ο τίγρης και άλλα ζώα του ζωολογικού κήπου της Γάζας, εγκαταλείπουν τον κήπο προκειμένου να βρουν μια καλύτερη ζωή ή για την ακρίβεια για να επιβιώσουν. Εκατοντάδες ζώα έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα στο ζωολογικό κήπο της αποκλεισμένης και αιματοβαμμένης Λωρίδας της Γάζας.

Ο αποκλεισμός από το Ισραήλ επέτεινε τα ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Παλαιστινιακής Αρχής με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν καθόλου χρήματα για τα 200 περίπου ζώα του κήπου.

Στα 15 εναπομείναντα ζώα που διασώθηκαν από τη διεθνή φιλοζωική οργάνωση Four Paws περιλαμβάνονται ένας τίγρης, ο Λαζίζ, καθώς και ακανθόχοιροι, ένα εμού, δυο γιγάντιες χελώνες, ένας πελεκάνος και πέντε μαϊμούδες. Ένα μικρό ελάφι, που επρόκειτο να αναχωρήσει κι αυτό, πέθανε την περασμένη εβδομάδα "σ' ένα άθλιο κλουβί", ανακοίνωσε η οργάνωση.

"Ο 'χειρότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου'", όπως είχε χαρακτηριστεί ο ζωολογικός κήπος της Γάζας, "ανήκει πλέον στην ιστορία", ανέφερε η Four Paws σε δήλωσή της με την οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο του ζωολογικού κήπου.

Το Ισραήλ, που επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στα σύνορά του με τη λωρίδα της Γάζας, την οποία κυβερνά η ισλαμιστική Χαμάς, επέτρεψε να περάσουν τα ζώα από τα σύνορα και ονόμασε τη μεταφορά τους "Επιχείρηση Σαφάρι".

Κάποια προορίζονται για καταφύγια ζώων στο Ισραήλ και την Ιορδανία, ενώ ο τίγρης θα μεταφερθεί στη Νότια Αφρική, στο καταφύγιο της Four Paws για τα μεγάλα αιλουροειδή Linonsrock Big Cat Sanctuary.

Η Four Paws ανακοίνωσε πως ο επικεφαλής της αποστολής της στη Γάζα, ο κτηνίατρος Αμίρ Χαλίλ, εκπαίδευσε ντόπιους συναδέλφους του στη φροντίδα άγριων ζώων.