Στα θρανία γυρνούν εργαζόμενοι για χάρη του περιβάλλοντος

Στα θρανία θα γυρίσουν εργαζόμενοι σε δήμους της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου και της Σλοβενίας, που θα συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, σε κύκλο σεμιναρίου με θέμα "Εκπαίδευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πρόληψη Δημιουργίας Αποβλήτων" (Local Authorities Waste Prevention Training - LAWPreT). Στόχος του προγράμματος είναι να βελτιωθουν οι δεξιότητες και τα προσόντα των δημοτικών και κρατικών υπαλλήλων στην πρόληψη των αποβλήτων.

Με αφορμή την εκπαίδευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ δόθηκε το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, τον αντιδήμαρχο Πεντέλης και διαχειριστή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας CRE.THI.DEV., Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππο Κυρκίτσο.

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως μέσα στο 2016 η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει να περιορίσει τη σπατάλη χαρτιού και θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα για τα αιτήματα των δημοτών, ενώ μέσα στους στόχους είναι να μειωθούν επίσης και οι πλαστικές σακούλες.

Οι εργαζόμενοι θα εκπαιδευτούν, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος, ώστε να μπορούν να προτείνουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες πρακτικές πρόληψης αποβλήτων, ενώ θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν και ως εκπαιδευτές για το υπόλοιπο προσωπικό.

Το πρόγραμμα LAWPreT ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014 και θα διαρκέσει δύο χρόνια. Στο πλαίσιο του έργου αύριο, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την εκπαίδευση στελεχών της Αυτοδιοίκησης.