Μια σκελετωμένη πολική αρκούδα επιβιώνει στην Αρκτική

Μελέτες και έρευνες για το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, εξαιτίας του φαινόμενου του θερμοκηπίου και τις δραματικές περιβαλλοντικές συνέπειες, δημοσιεύονται συνεχώς αλλά συχνά δεν ταρακουνούν την ανθρωπότητα. 

Η φωτογραφία μιας αποστεωμένης και υποσιτισμένης πολικής αρκούδας στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, κατάφερε ότι δεν καταφέρνουν χίλιες λέξεις: σοκάρει.

Η φωτογραφία του άλλοτε περήφανου ζώου, να ισορροπεί ίσα ίσα σε ένα μικρό κομμάτι πάγου, σχεδόν σκελετωμένη από την πείνα, δημοσίευσε η φωτογράφος Κέρστιν Λάνγκενμπέργκερ.

"Δυστυχώς δεν πρόκειται για την μοναδική πολική αρκούδα που έχει περιέλθει σε αυτή την οικτρή κατάσταση. Έω δει αρκούδες να πεθαίνουν και να λιμοκτονούν" δήλωσε η Λάνγκενμπέργκερ.

Για αδυνατισμένες ή νεκρές ενήλικες αρκούδες στη Θάλασσα Μπάρεντς μιλά και ο Τζοφ Γιορκ, διευθυντής τομέα Διατήρησης της ΜΚΟ Polar Bears International, που προειδοποιεί για ακόμα περισσότερα τέτοια περιστατικά στο μέλλον, καθώς η Αρκτική θερμαίνεται και τα θαλάσσια ενδιαιτήματα συρρικνώνονται με το πέρας του χρόνου.

Η Λάνγκενμπεργκερ απηύθυνε έκκληση για δράση μέσα από τη σελίδα της στο Facebook: "Ας κάνουμε κάτι για τη μεγαλύτερη απειλή του καιρού μας", γράφει και επισημαίνει ότι κάθε μικρή αλλαγή και ατομική δράση μπορεί να συντελέσει σε κάτι μεγαλύτερο.