Κάνε μου λιγάκι νιάου: Γάτος έσπασε το ρεκόρ Γκίνες γουργουρίσματος

Είναι πουλί; Είναι το πλυντήριο; Μην είναι κάποιο αεροπλάνο;

Όχι!

Είναι ο Μέρλιν… ο γάτος με το πιο δυνατό γουργούρισμα στον κόσμο.

Τόσο δυνατό, που κατοχυρώθηκε και στα ρεκόρ Γκίνες!

Το γουργούρισμα του Μέρλιν μετρήθηκε στα 67,8 ντεσιμπέλ (dB), με την ένταση του ήχου που βγάζει να είναι μεγαλύτερη από αυτή που κάνει ένα πλυντήριο ρούχων και παρόμοια με αυτή δύο ατόμων που συνομιλούν.

«Κάποιες φορές, όταν μιλάω στο τηλέφωνο, οι συνομιλητές μου με ρωτάνε τι είναι αυτός ο ήχος που ακούγεται στο βάθος» ανέφερε η ιδιοκτήτρια του Μέρλιν, Τρέισι Γουέστγουντ, μιλώντας στη MailOnline. «Τους λέω ότι είναι η γάτα μου, όμως δεν ξέρω αν με πιστεύουν».

Η Τρέισι πήρε τον Μέρλιν από ένα κέντρο διάσωσης ζώων, που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της στο Ντέβον της Αγγλίας, πριν από 13 χρόνια. Ακόμη και όταν ήταν μικρό γατάκι, το γουργούρισμά του ξεχώριζε ακόμη και από αυτό μιας ενήλικης γάτας. Το μοναδικό ζωντανό μέσα στο σπίτι της Τρέισι που δεν μπορούσε να ακούσει το γουργούρισμά του, ήταν ο ηλικιωμένος σκύλος της, ο οποίος ήταν κουφός.

Πριν από δύο χρόνια η Τρέισι διάβασε για την ιστορία του Smokey, μιας γάτας με το πιο δυνατό γουργούρισμα στον κόσμο από το 2011, που έφτανε στα 67,78dB. Ενστικτωδώς γνώριζε, ότι ο Μέρλιν μπορούσε να ξεπεράσει το ρεκόρ του Smokey.

«Αρκετές φορές όταν παρακολουθώ τηλεόραση αναγκάζομαι να ανεβάσω την ένταση για να μπορώ να ακούω. Τον ακούω ακόμη κι όταν στεγνώνω τα μαλλιά μου με το πιστολάκι» είπε η Τρέισι.

Ένας ηχολήπτης και ένας κριτής από τα ρεκόρ Γκίνες κατέγραψαν το γουργούρισμα του Μέρλιν και το μέτρησαν στα 67,8dB.

Ο Μέρλιν είχε ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο δυνατό γουργούρισμα γάτας στον κόσμο!