Εξαιρετικά σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εντοπίστηκε στην Κύπρο!

Ένα εξαιρετικά σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο εντοπίστηκε στην περιοχή Αλυκή Ακρωτηρίου της Κύπρου, και κατά τα φαινόμενα είναι μόλις η δεύτερη φορά που καταγράφεται μαύρο φλαμίνγκο στον πλανήτη!

Το συγκεκριμένο φλαμίνγκο, που είναι... κατάμαυρο, με εξαίρεση μία λευκή τούφα στο πίσω μέρος, φαίνεται πως πάσχει από μελανισμό, μία γενετική ανωμαλία που προκαλεί μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη παραγωγή μελανίνης, η οποία του δίνει αυτό το χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα, αντί για το σύνηθες ροζ των φλαμίνγκο.

“Απ' όσα έχω δει στο Διαδίκτυο, υπήρχε μόνο μία άλλη περίπτωση... στο Ισραήλ, επομένως ίσως αυτή είναι η δεύτερη”, δήλωσε ο Παντελής Χαριλάου, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων, μιλώντας στο Reuters, και εξήγησε πως ουσιαστικά πρόκειται για την αντίθετη περίπτωση του αλμπινισμού, όταν δηλαδή εξαιτίας γενετικής ανωμαλίας παράγεται λιγότερη μελανίνη από το φυσιολογικό.

Σύμφωνα με ειδικούς που επικαλείται το Reuters, είναι πιθανό το μαύρο φλαμίνγκο της Κύπρου να είναι το ίδιο με αυτό που είχε εντοπιστεί στο Ισραήλ το 2014.