Μια ματιά στο πώς είναι να ζεις στον Αρκτικό Κύκλο…

Μια ματιά στον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν στις περιοχές που βρίσκονται στον Αρκτικό Κύκλο μάς προσφέρουν οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Cristian Barnett και περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Life on the Line».
 
Ο φωτογράφος ταξίδεψε σε οκτώ χώρες (ΗΠΑ, Καναδάς, Γροιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία και Ρωσία) σε περιοχές που βρίσκονται στον 66ο παράλληλο, μερικά χιλιόμετρα κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο. Επισκέφθηκε 23 πόλεις και χωριά και γνώρισε από κοντά μέλη των φυλών Gwichin, Saami, Khanti, Nenets, Evenks, Yakuts και Inuit.
 
 
Το μεγαλύτερο μέρος των φωτογραφιών που αφορούν την Αρκτική εστιάζουν σε συγκλονιστικά φυσικά φαινόμενα, όπως το Βόρειο Σέλας, ωστόσο σύμφωνα με το Arctic.ru στις περιοχές αυτές ζουν πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι.
 
 
Παρότι αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες στα ταξίδια του λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι άνθρωποι που συνάντησε εκεί τον αντιμετώπισαν με ζεστασιά και φιλοξενία. Ο χορτοφάγος Cristian μάλιστα, ήπιε και αίμα ταράνδου που του προσέφεραν τα μέλη της φυλής Nenets στη Σιβηρία, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Arctic Journal.
 
Ο Cristian και ο μεταφραστής του ήταν ο 7ος και 8ος ξένος που έχουν επισκεφθεί ποτέ το Zhigansk στη βορειοανατολική Ρωσία.