Μόλις 2,3 δισ. στο Πράσινο Ταμείο του ΟΗΕ

Πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών είναι τα χρήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει το Πράσινο Ταμείο του ΟΗΕ, το ειδικό εκείνο ταμείο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αν και ο αρχικός στόχος ήταν η συγκέντρωση 10 δισ. δολαρίων, τελικά συγκεντρώθηκαν μόλις 2,3 δισ. και μάλιστα με τη Γαλλία να έχει καταβάλει μόνη 1 δισ. δολάρια.

Συνοψίζοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ, Γ.Γ. του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν, είπε επίσης ότι οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εκδώσουν πράσινα ομόλογα με το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Επιπλέον, οι ασφαλιστές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να "διπλασιάσουν τις πράσινες επενδύσεις τους" από το 2015, έτσι ώστε το ταμείο να ξεπεράσει το ποσό των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Πολλές άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν μικρότερα ποσά που κυμαίνονται από τα 100 εκατομμύρια δολάρια της Ελβετίας και της Νότιας Κορέας, έως τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που προσφέρει η Τσεχία. Η Δανία έχει υποσχεθεί 70 εκατομμύρια και η Νορβηγία 33 εκατομμύρια.

Σχετικά Tags
Γη