Η απελευθέρωση νεαρού αρκούδου 105 κιλών από παράνομη παγίδα

Στην απελευθέρωση μίας αρκούδας που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα προχώρησε τη Δευτέρα,  ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Παηδονιά Ιωαννίνων.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής από τη Δασική Υπηρεσία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για το περιστατικό και χθες τα ξημερώματα στήθηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης. Η διαδικασία αυτή- σύμφωνη με το νέο πρωτόκολλο που έχει οριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- ξεκίνησε με την αναισθητοποίηση της αρκούδας και συνεχίστηκε με την αφαίρεση του συρματοπλέγματος και τον καθαρισμό της πληγής που του είχε δημιουργήσει. Λίγο αργότερα ο νεαρός αρκούδος που ζύγιζε 150 περίπου κιλά, ξύπνησε και επέστρεψε στη φύση. Ο

Η αρκούδα στάθηκε πολύ τυχερή καθώς η παγίδα θα μπορούσε να την τραυματίσει σοβαρά και να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή της. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι οι παγίδες αυτές είναι παράνομες ενώ για την αποτελεσματική προστασία του αγροτικού και κτηνοτροφικού κεφαλαίου η πλέον ενδεδειγμένη και ακίνδυνη, για τα ζώα και τους ανθρώπους, λύση είναι η τοποθέτηση ηλεκτροφόρας περίφραξης.