Τα 13 από τα 14 πιο ζεστά έτη της ανθρωπότητας ανήκουν στον 21ο αιώνα!

Αν θεωρείται ότι το φαινόμενο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι που δεν επηρεάζει άμεσα της ζωές μας, καιρός είναι να αλλάξετε γνώμη.

Η δεκαετία 2000-2010 ήταν η πιο ζεστή της παγκόσμιας ιστορίας, όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Μισέλ Ζαρό, εξηγεί ότι "η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη δε σταμάτησε ποτέ". "Ούτε στιγμή".

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΟΗΕ, τα 13 από τα 14 πιο ζεστά έτη της ανθρωπότητας ήταν τον 21ο αιώνα.

Τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν φυσιολογικές τις ακραίες συνθήκες με πλημμύρες, ξηρασίες και γενικά έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές του κόσμου και μάλιστα, σε κάποιες που δεν είχαν παρατηρηθεί ποτέ ξανά...

Ειδικότερα, το 2013 ήταν το έκτο πιο ζεστό έτος στην ιστορία από το 1961 όταν άρχισε η επίσημη καταγραφή θερμοκρασίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας.

Όσο μπορεί να ακουστεί παρήγορο, οι πάγοι της Αρκτικής έλιωσαν λιγότερο μέσα στο 2013, συγκριρικά με το 2012, όμως δεν έκαναν και καμιά ιδιαίτερη διαφορά, καθώς η μείωση των πάγων το 2013, βρίσκεται μόλις στη... δεύτερη θέση των τελευταίων επτά ετών, από το 2007 που άρχισε να καταμετράται το μέγεθος απομείωσης του όγκου των πάγων.