Μαϊμού κόντεψε να πεθάνει από το junk food και την έβαλαν σε αιματηρή δίαιτα

Ο Uncle Fat είναι μια μαϊμού από το γνωστό είδος Μακάκα. Οι μαϊμούδες του είδους του ζυγίζουν περίπου 9 κιλά, άντε 10 αν είναι οι αρχηγοί της αγέλης τους, όπως είναι ο Uncle Fat.

Όμως αυτός ο αρχηγός το παράκανε: έφτασε να ζυγίζει 26 κιλά!! Γιατί; Γιατί τρεφόταν μόνον με junk food ενώ λάτρευε τα αναψυκτικά!

Έτσι, μέλη της υπηρεσίας προστασίας της άγριας ζωής στην Ταϋλάνδη (όπου ζει ο Uncle Fat), τον έπιασαν, τον έβαλαν σε προστατευμένο χώρο και του ξεκίνησαν αιματηρή δίαιτα, αποκλειστικά με φρούτα και λαχανικά.

Όμως, ο Uncle Fat, που είχε μάθει στις τερψιλαρύγγιες γεύσεις του τζανκ, που άφηναν πίσω οι τουρίστες στο πάρκο όπου ζούσε πριν ελεύθερος, διαμαρτύρεται αφού καθόλου δεν του αρέσει η νέα του διατροφή. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τη φροντίδα του, τον ακούν να φωνάζει όλη την ημέρα αφού πεινάει.

Αλλά, όπως αναφέρουν στο Fox News δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, αφού ο Uncle Fat κόντεψε να πεθάνει από το πολύ τζανκ φαγητό. Ο κίνδυνος να πάθει έμφραγμα ή διαβήτη παραμένει υψηλός αλλά υποχωρεί σταδιακά, με την προσεγμένη αγωγή που του κάνουν.

Το ακόμη χειρότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι ο Uncle Fat είναι ο αρχηγός της αγέλης τους, και όχι μόνον οι άλλες μαϊμούδες του κοπαδιού του έφερναν τα υπολείμματα των τζανκ που άφηναν οι τουρίστες, αλλά μετά αυτός, σαν… καλός αρχηγός, φρόντιζε το φαΐ τους, και τους έδινε όσα τζανκ δεν ήθελε, άρα ένα ολόκληρο κοπάδι έχει εθιστεί στο είδος αυτό του φαγητού… Ωστόσο, ελλείψει αρχηγού πλέον, οι ειδικοί ελπίζουν ότι θα επανέλθουν και οι άλλες μαϊμούδες σε πιο φυσιολογικές διατροφικές συνήθειες…