Ο παγκολίνος είναι το πιο συχνό θύμα παράνομου εμπορίου

Πρόσφατα αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα για την προστασία τους

Οι παγκολίνοι κατέχουν μια θλιβερή πρωτιά, καθώς είναι τα ζώα που πέφτουν πιο συχνά θύματα παρανόμου εμπορίου. Αυτά τα παράξενης μορφής θηλαστικά κινδυνεύουν από το κυνήγι για το κρέας τους και τη χρήση τους στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική.

Πρόσφατα αποφασίστηκε να παρθούν μέτρα για την προστασία τους και μέσα από το φωτορεπορτάζ του ο Paul Hilton αποκαλύπτει τη πολυτάραχη ζωή τους.

Ο φωτογράφος άγριας φύσης κέρδισε μάλιστα στον ετήσιο διαγωνισμό άγριας ζωής με τη φωτογραφία του, όπου απεικονίζονται 4.000 νεκροί παγκολίνοι, οι περισσότεροι που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, συνολικού βάρους πέντε τόνων.

Τα 96 ζώα που γλίτωσαν εξαιτίας του μεγέθους τους, θα ταΐζονταν παρά τη θέλησή τους, καθώς όσο πιο μεγαλόσωμοι είναι τόσο αυξάνεται η τιμή τους. Οι νεκροί παγκολίνοι αποτεφρώθηκαν, ενώ τα ζώα που επέζησαν αφέθηκαν ελεύθερα στο τοπικό τροπικό δάσος.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, το έγκλημα εις βάρος της άγριας ζωής είναι μια τεράστια, κερδοφόρα επιχείρηση που θα τελειώσει μόνο όταν σταματήσει η ζήτηση.

poorpang7

Ένας μικροσκοπικός παγκολίνος προσκολλάται στη μητέρα του μετά την απελευθέρωσή του

poorpang3

poorpang4

poorpang6

poorpang8

poorpang9

poorpang10