Φωτογραφικό: Αυτά είναι τα αρχαιότερα δέντρα στον πλανήτη Γη

Κάτω από τον έναστρο ουρανό

Με τον υποβλητικό τίτλο «Παμπάλαιοι ουρανοί, παμπάλαια δέντρα», το φωτογραφικό άλμπουμ της Beth Moon δίνει ακριβώς όσα υπόσχεται: Εντυπωσιακές φωτογραφίες των αρχαιότερων δέντρων του πλανήτη μας! Και μάλιστα κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Από το 1999, η Moon έχει βρεθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου για να απαθανατίσει το παγκόσμιο άλσος των γέρικων δέντρων.

Στην τελευταία της δουλειά, ανεμοδαρμένες σιλουέτες τους με τον έναστρο ουρανό τη νύχτα, φωτογραφημένο με τεχνική της μεγάλης διάρκειας.

 «Η τεχνική της μεγάλης διάρκειας που χρησιμοποιήθηκε για αυτές τις φωτογραφίες δίνει έμφαση στο πέρασμα του χρόνου και υπενθυμίζει την ηλικία των δέντρων, η οποία βεβαίως και είναι μεγάλη, αν και, σε σύγκριση με την ηλικία των άστρων στο στερέωμα, δεν είναι παρά το ανοιγοκλείσιμο του ματιού» σημειώνει η Moon, στο βιβλίο της.

 Από τα quiver trees στις απομονωμένες ερήμους της Ναμίμπια, μέχρι τα μπαομπάμπ στα ξερά τοπία της Μποτσουάνα, τα δέντρα που «φιγουράρουν» στις φωτογραφίες της είναι εντυπωσιακά.

Μάλιστα κάθε δέντρο έχει το όνομα ενός αστερισμού: Άτλας, Λύρα, Ωρίων. Τα μοναχικά αυτά απολιθώματα της ιστορίας της γης οδηγούν τον αναγνώστη του άλμπουμ σε μονοπάτια στοχασμού στην έννοια του χρόνου…