Πώς αποθηκεύουμε τρόφιμα στο ψυγείο αποφεύγοντας το πλαστικό

Οικολογικές λύσεις για να αποφύγετε τη χρήση πλαστικού

Το πλαστικό έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για τις μακροχρόνιες, κακές επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Και όμως το χρησιμοποιούμε συχνά αφού είναι ανθεκτικό στις εναλλαγές θερμοκρασίας και πολλές φορές δεν βρίσκουμε άλλο τρόπο αποθήκευσης στο ψυγείο ή την κατάψυξη μας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε οικολογικές λύσεις για την αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο αποφεύγοντας τη χρήση πλαστικού:

Γυαλί

Είτε γυάλινα βάζα με μεγάλο στόμιο, είτε γυάλινα τάπερ, είναι εναλλακτικές, καλύτερες του πλαστικού αφού καθαρίζονται εύκολα και είναι ιδανικά για μαγειρεμένο αλλά και ωμό φαγητό. Προτιμήστε αυτά με ανοξείδωτο καπάκι.

Επίσης μπορείτε να διαλέξετε γυάλινα μπωλ που θα σκεπάσετε με ένα πιάτο.

Χαρτί

Τρόφιμα στεγνά και χωρίς σάλτσες μπορείτε να τα αποθηκεύσετε τυλιγμένα σε λαδόχαρτο. Αξιοποιήστε τις χάρτινες σακούλες που βάζετε τα είδη μαναβικής που αγοράζεται για να αποθηκεύσετε φρούτα και λαχανικά.

Ύφασμα

Φρούτα και λαχανικά (κυρίως τα πράσινα και φυλλώδη) μπορούν να αποθηκευτούν τυλιγμένα σε κομμάτια από ύφασμα (π.χ. παλιές πετσέτες κουζίνας ή άλλα). Το ύφασμα πρέπει να είναι λίγο νωπό.

Ανοξείδωτο

Μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα πλαστικά σκεύη, αντέχουν όμως πολύ περισσότερα χρόνια (οπότε κάνετε απόσβεση) και είναι πολύ στεγανά οπότε δεν λερώνουν.

Αλουμινόχαρτο

Τυλίξτε τα λαχανικά σφιχτά και βάλτε τα στο ψυγείο. Μπορούν να αντέξουν έτσι ολόκληρες εβδομάδες.