Οικολογικό σεξ… και όμως υπάρχει!

Οι Βρετανοί το ονομάζουν eco sex (οικολογικό σεξ δηλαδή). Και υποστηρίζουν πως ακόμη και όταν το πάθος χτυπάει κόκκινο δεν είναι ανάγκη να εγκαταλείψουμε τις "πράσινες" συνήθειες μας.

Εκτός από... environment unfriendly, το σεξ μπορεί να γίνει και πολύ δαπανηρό. Π.χ. οι Βρετανοί ξοδεύουν κάθε χρόνο πάνω από 315 εκατομμύρια λίρες (περίπου 350 εκατ. ευρώ) σε προϊόντα που σχετίζονται με το σεξ (προϊόντα πορνογραφίας, δεν περιλαμβάνονται), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει ο Guardian.

Ιδού μερικές προτάσεις για πιο οικολογικό σεξ λοιπόν:

1. Οργανικοί... οργασμοί

Δεν χρειάζεστε πολλά φώτα (το ημίφως απογειώνει και τον ερωτισμό εξάλλου), ούτε πολλά και ακριβά (και συνήθως συνθετικά) σέξι εσώρουχα.

Επίσης υπάρχουν και τα ανακυκλώσιμα ή και ανακυκλωμένα εσώρουχα!

2. Οι Πενήντα Αποχρώσεις του... Πράσινου

Να είστε... άτακτοι ο ένας για τον άλλο αλλά φρόνιμοι για το περιβάλλον: τα παιχνίδια και τα αξεσουάρ από οικολογικά υλικά όπως το καουτσούκ ή το δέρμα είναι σαφώς προτιμότερα από τα πλαστικά.

Υπάρχουν πάντως κάποιες εναλλακτικές που φροντίζουν και το περιβάλλον και το... πορτοφόλι, όπως δονητές που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια (το ερώτημα είναι πού τους βάζεις να φορτίζουν; στο μπαλκόνι;) και λιπαντικά με φυτικά υλικά (είναι και για χορτοφάγους!)...

3. Οικολογικά... αφροδισιακά

Δεν είναι ανάγκη να φάτε μύδια, που είναι αφροδισιακά, αρκετά ακριβά αλλά και με υψηλό ενεργειακό αποτύπωμα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Peta, προτείνει πιο οικολογικά αφροδισιακά. Δείτε εδώ

Προσοχή όμως:

Μην κάνετε "εκπτώσεις" στο προφυλακτικό

Είναι το σπουδαιότερο και ασφαλέστερο μέσο προφύλαξης από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Ωστόσο, προσέξτε πού το πετάτε. Το λάτεξ (το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα προφυλακτικά) δεν είναι υδατοδιαλυτό. Γι' αυτό μην τα πετάτε στην τουαλέτα, τραβώντας μετά καζανάκι. Διαλύονται πολύ πιο γρήγορα όταν βρεθούν σε χώμα.