Ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου θαλάσσιου αιολικού πάρκου στον κόσμο

Ανοικτά του Γιορκσάιρ στην Αγγλία

Από τα σχέδια στο… χαρτί, στην κατασκευή περνά το τιτάνιο έργο της κατασκευής του μεγαλύτερου θαλάσσιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, αφότου έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης και την υπογραφή του υπουργού Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας της Μεγάλης Βρετανίας.

Το έργο έχει το όνομα Hornsea Two και θα κατασκευαστεί στα ανοικτά των ακτών του Γιορκσάιρ της Αγγλίας. Η ισχύς του πάρκου θα φτάσει τα 1,8 γιγαβάτ, ποσότητα ενέργειας που μπορεί να τροφοδοτήσει με ηλεκτρική ενέργεια σχεδόν δύο εκατομμύρια σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία που κατέθεσε την πρόταση κατασκευής είναι η Dong Energy που νωρίτερα φέτος πήρε την άδει κατασκευή του πρώτου Hornsea έργου, ισχύος 1,2 γιγαβάτ, το οποίο θα παράγει αρκετή ενέργεια για περισσότερο από ένα εκατομμύριο σπίτια.

Το Hornsea One θα αποτελείται από 240 ανεμογεννήτριες ύψους 190 μέτρων, σε έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων, 120 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Γιορκσάιρ.

Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει έως και 1.960 νέες θέσεις εργασίες στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς και 580 θέσεις λειτουργίας και συντήρησης, με συνολικό προϋπολογισμό σχεδόν 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το αιολικό πάρκο θα βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα από την ακτή και θα αποτελείται από έως και 300 ανεμογεννήτριες.