“Έξυπνη” συσκευή μειώνει την κατανάλωση καυσίμου στα αυτοκίνητα

Μια απλή συσκευή -προϊόν μιας μικρής πολωνικής εταιρίας, της V-Tech- μπορεί να είναι το επόμενο γκάτζετ, που θα λατρέψουν όλοι όσοι τρελαίνονται με τα αυτοκίνητα και έχουν οικολογική συνείδηση.  

Ονομάζεται  το Power BOX και, όταν συνδέεται με την μπαταρία του αυτοκινήτου,  μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων μέχρι και 12% και να αυξήσει την ιπποδύναμη κατά 20%. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι μπορείτε να την ελέγχετε από το smartphone σας.

Είναι η πρώτη συσκευή που επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν προσωπικό έλεγχο της λειτουργίας της μηχανής, κάτι που συνήθως μόνο οι μηχανικοί μπορούσαν να τροποποιήσουν μέχρι σήμερα τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός οχήματος.

"Όσον αφορά την πλατφόρμα Android, το Power Box συνδέεται μέσω Bluetooth, ενώ όταν έχουμε i-Phone, μέσω Wi-Fi. Κάθε κουτί έχει το δικό του κωδικό πρόσβασης. Αφού τον πληκτρολογήσουμε και συνδεθούμε μέσω Bluetooth, ή Wi-Fi, τότε ξεκινά να λειτουργεί" εξηγεί ο Μάρτσιν Ζιτσόβσκι, διευθυντής της V-Tech.

Η συσκευή κοστίζει 450 Ευρώ και επιτρέπει στους χρήστες της να τη ρυθμίζουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ταξιδιού. Και καθώς δεν χρειάζεται καμιά μηχανική διασύνδεση με τον κινητήρα, συνεχίζει να ισχύει η εγγύηση του αυτοκινήτου, που είχατε εξαρχής.

Η πολωνική εταιρία ελπίζει να προσθέσει σύντομα στη συσκευή, λογισμικό που να εμποδίζει την κλοπή και να ανιχνεύει πιθανές μηχανικές βλάβες. Και δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτά. Ετοιμάζεται να προσαρμόσει τη συσκευή σε κάθε είδους κινητήρα που έχουμε στη ζωή μας, επιτρέποντας να επωφεληθούμε τα μέγιστα από την εφεύρεση.

Πηγή: Εuronews