Τα βιοκαύσιμα καλαμποκιού πιο βλαβερά και από τη βενζίνη!

Τα βιοκαύσιμα που παράγονται από το ανθισμένο καλαμπόκι δεν έχουν τελικά και τόσο καλή επίδραση στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνες, τα βιοκαύσιμα καλαμποκιού είναι ακόμη χειρότερα και από τη βενζίνη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα από τα θέματα που έχει στην ατζέντα της η κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα στη δεύτερη τετραετία της και προσπαθεί να την καταπολεμήσει.

Για το λόγο αυτό ανέθεσε μια σχετική έρευνα για να βρει τις χημικές ουσίες που βοηθούν στην άνοδο της θερμοκρασίας για να τις αποκλείσει.

Το αποτέλεσμα, ειν' αλήθεια, δεν ήταν το αναμενόμενο. Η καύση καλαμποκιού απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Βέβαια, ο Γιαν Κόνινκς εξηγεί ότι τα βιοκαύσιμα από το καλαμπόκι δε συμφέρουν, διότι οι σοδειές του καλαμποκιού μαζεύονται νωρίς και για να μείνουν υπολλείμματα καλαμποκιού που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιοκαύσιμα, πρέπει είτε να καταστραφεί τελείως η σοδειά, είτε να μην πουληθεί ούτε ένα καλαμπόκι, είτε να αφεθεί η σοδειά στην... τύχη της για οποιονδήποτε λόγο.

Η έρευνα των ΗΠΑ καταρρίπτει έναν μύθο αναφορικά με τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που υπαγορεύει ότι τα βιοκαύσιμα εκπέμπουν λιγότερους ρύπους και λιγότερες χημικές ουσίες σε σχέση με τα παραδοσιακά καύσιμα εξ ορισμού.