Πυρηνικό εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε λούνα παρκ!

Ένα παλιό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, αντί να καταλήξει ένα εγκαταλελειμμένο «λείψανο», μετατράπηκε σε έναν «παράδεισο» διασκέδασης για μικρούς (κυρίως) και μεγάλους.

Το θεματικό πάρκο αναψυχής «Wunderland» βρίσκεται στην περιοχή Kalkar, στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία.

Κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι, για την ασφάλεια των οποίων δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μιας και η μονάδα παραγωγής ενέργειας Schneller Bruter δεν είχε μπει ποτέ στην παραγωγή, λόγω καθυστερήσεων στην κατασκευή και διάφορες δημόσιες διαμαρτυρίες που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν.

Το έργο SNR-300 είχε ξεκινήσει το 1972 από τις κυβερνήσεις του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας.

Το 1991, πέντε χρόνια μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να μην το χρησιμοποιήσουν ποτέ.

«Από τεχνικής απόψεως ήταν έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία –τίποτε δε θα μπορούσε να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα. Η πραγματική χρήση αυτού του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας δεν έγινε ποτέ και για πολιτικούς λόγους, το 1991, αποφασίστηκε να μη χρησιμοποιηθεί ποτέ ως τέτοιο» ανέφερε εκπρόσωπος του πάρκου, σύμφωνα με τη Daily Mail, τονίζοντας ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, όλο το συγκρότημα είναι «εγγυημένα χωρίς ακτινοβολία».

Το χώρο αγόρασε το 1995 ο ολλανδός επιχειρηματίας Hennie van der Most, ο οποίος το μεταμόρφωσε σε ένα πάρκο αναψυχής, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη ένα συνεδριακό κέντρο, έξι ξενοδοχεία, επτά μπαρ και αρκετά εστιατόρια, πέρα από τις 40 επιλογές που προσφέρει το λούνα παρκ. Διαθέτει ακόμη ένα μουσείο, τέσσερις χώρους εκδηλώσεων, ένα γυμναστήριο, γήπεδα τένις, μίνι γκολφ, μπόουλινγκ, εγκαταστάσεις για beach volley και μια πίστα go-kart.

Φέτος στο χώρο αυτό φιλοξενείται το πρωτάθλημα European Street Dance Championships.