Ελεφαντάκι κλαίει απαρηγόρητο και ραγίζει καρδιές

Ο Zhuang Zhuang γεννήθηκε πριν ένα περίπου μήνα στο πάρκο αγρίων ζώων Shendiaoshan στην πόλη Rongcheng της Κίνας. Σε αντίθεση όμως με τις κλασσικές μαμάδες-ελεφαντίνες που είναι συναισθηματικά δεμένες και εξαιρετικά τρυφερέςμε τα μωρά τους, η δική του μητέρα τον εγκατέλειψε και του επιυέθηκε!

Μετά από την απόρριψη της μητέρας του- που όχι μόνο δεν θέλησε να το φροντίσει αλλά προσπάθησε και δυο φορές να το σκοτώσει- το μωρό ελεφαντάκι έκλαιγε απαρηγόρητο, επί πέντε ολόκληρες ώρες!

Οι υπάλληλοι του πάρκου προσπαθούσαν με χάδια και παιχνίδια να το παρηγορήσουν, ωστόσο όπως φαίνεται και από την φωτογραφία, τα μάτια του Zhuang Zhuang, είναι ήδη κόκκινα από το κλάμα.

Το κλάμα των ελεφάντων δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από εκείνο των ανθρώπων, καθώς δεν πρόκειται για μια απλή έκκριση δακρύων,  αλλά για μια πλήρη έκφραση συναισθημάτων και συγκεκριμένης ψυχικής κατάστασης.

Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, η συμπεριφορά της ελεφαντίνας αποδίδεται στη γνωστή επιλόχεια κατάθλιψη. 

Εκτός από τον άνθρωπο,  οι ελέφαντες είναι ίσως από τα ελάχιστα όντα του πλανήτη  που, όχι μόνο βιώνουν συναισθήματα, (θλίψη, χαρά...) αλλά και έχουν πλήρη τη συναίσθηση της έννοιας του θανάτου καθώς, είναι τα μοναδικά μαζί με τον άνθρωπο που πενθούν.