Πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού στη Ρόδο

Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο νησί 150 κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών

Πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού έχει αρχίσει και εφαρμόζεται πιλοτικά στο νησί της Ρόδου στο πλαίσιο γενικότερης προσπάθειας του δήμου για ένα σύγχρονο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων υλικών.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί στο νησί 150 κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, τόσο σε κεντρικά σημεία της πόλης όσο και στις γειτονιές, ενώ πρόκειται επίσης να τοποθετηθούν και άλλοι, εντός του Αυγούστου στα χωριά του νησιού.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και κάδοι ανακύκλωσης πλαστικού και αλουμινίου, καθώς επίσης και 100 κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού.

Για την προσπάθεια μάλιστα αυτή του δήμου, έχουν ήδη ενημερωθεί από την διεύθυνση Καθαριότητας οι επιχειρηματίες, διότι ο δήμος δίνει ιδιαίτερη σημασία στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία καθημερινά χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες γυαλιού.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι του δήμου, οι κάτοικοι του νησιού έχουν αρχίσει και ανταποκρίνονται θετικά στη νέα αυτή δράση, αλλά παράλληλα θα επιχειρηθεί ευρεία προσπάθεια για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού.