Λούνα παρκ… ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

 Μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση με περιβαλλοντική στόχευση, διοργανώνουν, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, ο δήμος Καλαμάτας και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας (ΚΠΕΚ) και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η ΕΕΑΑ υποστηρίζει την προσπάθεια, που καταβάλλει ο δήμος Καλαμάτας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των πολιτών για τα οφέλη της ανακύκλωσης συσκευασιών, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικών Δράσεων.

Στις 16 Οκτωβρίου, λοιπόν, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, έναντι δημαρχείου,από τις 09:30 έως τις 13:30, θα διεξαχθεί η ψυχαγωγική - εκπαιδευτική δράση Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθήτριες και οι μαθητές θα μετάσχουν σε παιχνίδια με περιβαλλοντική στόχευση. Στο χώρο του Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης θα υπάρχει και περίπτερο του δήμου Καλαμάτας, όπου θα προβάλλονται όλα τα «ρεύματα» ανακύκλωσης, με έμφαση στο νέο «ρεύμα» της ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.

Επίσης, την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, από τις 17:00 έως τις 22:00, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ θα προτρέπουν τους μαθητές και τους πολίτες να ελέγξουν τις γνώσεις τους στη λειτουργία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον μπλε κάδο και, όσοι μετάσχουν στο κουΐζ της ανακύκλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν μικρά συμβολικά δώρα.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, θα διεξαχθεί στο δημαρχείο συνάντηση εργασίας μεταξύ ΕΕΑΑ και δήμου, σχετικά με τα θέματα που αφορούν στο έργο ανακύκλωσης συσκευασιών.