Κάνοντας τις τσούχτρες μωρουδιακές πάνες και ταμπόν!

Οι τσούχτρες και οι μέδουσες αφθονούν στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Μάλιστα, σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, λόγω της υπερθέρμανσης των υδάτων που φέρνει η κλιματική αλλαγή, θα γίνονται όλο και περισσότερες σε όλο τον κόσμο.

Και μπορεί τα θαλάσσια αυτά πλάσματα να φαίνονται άχρηστα για τον άνθρωπο (αφού δεν τρώγονται π.χ. όπως τα ψάρια), όμως μια νέα εταιρεία από το Ισραήλ, η Cine’al, βρήκε ένα τρόπο να τις αξιοποιήσει: κάνοντας τα πάνες για μωρά και ταμπόν!

Οι ειδικοί της εταιρείας βρήκαν τρόπο να μετατρέπουν τις τσούχτρες και τις μέδουσες σε μια ουσία που ονομάζεται Hydromash: πρόκειται για ένα υπεραπορροφητικό υλικό που μπορεί να απορροφήσει υγρά βάρους πολλαπλάσιου από το δικό του και να χρησιμοποιηθεί σε προϊόντα που πρέπει να έχουν τέτοιες ιδιότητες, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θαλάσσια αυτά πλάσματα αποτελούνται κατά 90% από νερό και ήταν ανέκαθεν θαυμαστό για τους επιστήμονες πως καταφέρουν να συγκρατούν όλο αυτό το νερό χωρίς να αποσυντίθενται.

Η εταιρεία αναφέρει ότι από αυτή την τεχνική θα προκύψει διπλό όφελος: θα απομακρυνθούν από τους ωκεανούς τεράστια κοπάδια από τσούχτρες και μέδουσες αλλά και θα μειωθεί ο όγκος απορριμάτων όπως οι πάνες και τα είδη γυναικείας υγιεινής από τις χωματερές.

Η ιδέα πάντως δεν βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της εμπορικής εκμετάλλευσης.