Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στην έναρξη της συνεδρίασης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Υποτονικό το κλίμα στην έναρξη της συνεδρίασης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3%, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς η υποχώρηση των τιμών πετρελαίου εξαιτίας της σοβαρής διπλωματικής διαμάχης μεταξύ των κρατών του Αραβικού Κόλπου, ενίσχυσε την αποτροπή ρίσκου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,3%, υποχωρώντας για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, ενώ οι μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν επίσης πτώση 0,3%.

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 4,5% καθώς οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τα ευρήματα μια μελέτης της για μια θεραπεία για τον καρκίνο του στήθους.

Το ρήγμα στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Κατάρ και των γειτονικών του χωρών, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και του Μπαχρέιν, οδήγησε σε πτώση την τιμή του πετρελαίου, ασκώντας πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές.

Η Norsk Hydro σημείωσε πτώση 1,8% αφού ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές από τη μονάδα αλουμινίου Qatalum στο Κατάρ, που αποτελεί κοινοπραξία με την Qatar Petroleum, παρεμποδίστηκαν λόγω της διαμάχης.

Οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών σημείωσαν πτώση 0,6% ενώ απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα οι μετοχές πετρελαίου και αερίου.