Άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων απέκτησε η B2KAPITAL

Άδεια διαχείρισης κόκκινων δανείων απέκτησε η B2KAPITAL

Μία ακόμη άδεια σε εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων ενέκρινε η Τράπεζα της Ελλάδας

Η εταιρεία «Β2KAPITAL Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.» ανακοίνωσε τη χορήγηση άδειας διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Η εταιρεία είναι μέρος του νορβηγικού πολυεθνικού ομίλου «B2HOLDING Group», ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 1600 εξειδικευμένα στελέχη σε 19 ευρωπαϊκές χώρες και είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών του Όσλο.

Ο Όμιλος, που αποτελεί έναν εκ των 10 κορυφαιών διαχειριστών και αγοραστών ΜΕΑ στην Ευρώπη, θεωρεί ότι η ελληνική Αγορά παρουσιάζει ενδιαφέρον και ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης.

«Η σωστή και κοινωνικά υπεύθυνη διαχείριση των ΜΕΑ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η 25χρονη εκτεταμένη εμπειρία των στελεχών μας, σε συνδυασμό με τη συσσωρευμένη γνώση, τις βέλτιστες πρακτικές, τα προηγμένα συστήματα, τις διαδικασίες και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Ομίλου, εγγυώνται την επιτυχία της ελληνικής θυγατρικής, η οποία έχει ήδη στελεχωθεί με έμπειρα τραπεζικά στελέχη», δήλωσε ο κ. Πέτρος Ζαμπέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της B2KAPITAL.

«Στόχος μας στην Ελλάδα είναι να στηρίξουμε τους οφειλέτες και τις βιώσιμες εταιρείες να ανταποκριθούν καλύτερα σε νέες, βέλτιστες ρυθμίσεις που μπορούν να διακανονιστούν», καταλήγει.