Με πιστωτικές κάρτες η πληρωμή των φόρων

Με πιστωτικές κάρτες η πληρωμή των φόρων

Τι περιμένουν οι τράπεζες

Στην πληρωμή του φόρου μέσω της πιστωτικής κάρτας θα καταφύγουν και φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι, προκειμένου να ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρου που βεβαιώνεται μέσω των εκκαθαριστικών και ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει έως και το 40%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα επιμερισμού του φόρου σε 12 άτοκες δόσεις ή ακόμη και στον επιμερισμό της κάθε διμηνιαίας δόσης προς την εφορία σε 12, επίσης άτοκες δόσεις.

Η πρακτική αυτή μπορεί να ανακουφίσει τον οικογενειακό προγραμματισμό τους πρώτους τέσσερις μήνες, οδηγεί ωστόσο σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, που εκτείνονται μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Με δεδομένο πάντως ότι η έκπτωση από την εφάπαξ πληρωμή του φόρου που ίσχυε στο παρελθόν έχει πλέον καταργηθεί, δεν υπάρχει ουσιαστικό κίνητρο για τη συνολική εξόφληση του ποσού.

Έτσι, δεδομένων και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ελεύθεροι επαγγελματίες και μισθωτοί, αλλά και του επερχόμενου ΕΝΦΙΑ από τον προσεχή Σεπτέμβριο, οι τράπεζες αναμένουν ένα σημαντικό τμήμα των φορολογούμενων να επιλέξει τη μέθοδο του επιμερισμού της δόσης του Ιουλίου, του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου σε 12 άτοκες δόσεις, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και χρήμα από τη συσσώρευση των φορολογικών υποχρεώσεων.