Δωρεά ρεκόρ από τον Michael Jordan

Δωρεά ρεκόρ από τον Michael Jordan

To ποσό των 7 εκατ. δολαρίων προσφέρει ο ιδιοκτήτης των Hornets

To ποσό των 7 εκατ. δολαρίων δωρίζει ο ιδιοκτήτης των Hornets, Michael Jordan, για την ανέγερση δύο κλινικών, οι οποίες ο ίδιος ελπίζει ότι θα βοηθήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Charlotte.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δωρεά που έγινε ποτέ από τον πρώην πρωταθλητή του NBA.

Η δωρεά θα χρηματοδοτήσει τις δύο κλινικές, οι οποίες θα φέρουν την ονομασία, Novant Health Michael Jordan, και αναμένεται να λειτουργήσουν το 2020.

Οι κλινικές έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τη χρήση της Εντατικής κατά 68% και τη νοσηλεία κατά 37% για τους κατοίκους αυτών των γειτονιών, σύμφωνα με τη Novant.

Η Novant πρόσθεσε ότι οι κλινικές σχεδιάζονται, ώστε φροντίζουν περίπου 35.000 παιδιά και ενήλικες που δεν έχουν επί του παρόντος πρόσβαση στην πρωτοβάθμια και προληπτική φροντίδα ή που χρησιμοποιούν την Εντατική για μη επείγουσες ιατρικές ανάγκες.

«Αυτό το δώρο θα βελτιώσει τη ζωή χιλιάδων οικογενειών και παιδιών που ζουν σε φτωχές κοινότητες», δήλωσε ο Carl Armato, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Novant Health.

«Είμαστε ευγνώμονες στο Michael για τη γενναιοδωρία του. Εκτιμούμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση θα εξαλείψει τα εμπόδια για υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη σε ορισμένες από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».