Xορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων ως και το 2024 η Intel

Xορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων ως και το 2024 η Intel

Βρήκε τον αντικαταστάτη της McDonald's η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

Η απόφαση της McDonald’s την περασμένη εβδομάδα να τερματίσει μετά από 41 ολόκληρα χρόνια τη χορηγία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες προκάλεσε αίσθηση, ειδικά με δεδομένο ότι αρχικά είχε συμφωνήσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς του 2020, που θα διεξαχθούν στο Τόκιο. Όμως ευτυχώς για τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), το κενό δεν άργησε να καλυφθεί.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα τη συμφωνία της με τον κολοσσό της τεχνολογίας Intel για τις επόμενες τέσσερις (χειμερινές και θερινές) διοργανώσεις, δηλαδή έως και τους Ολυμπιακούς του 2024, χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα οι οικονομικές λεπτομέρειες του deal.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΔΟΕ, η συνεργασία της με την Intel θα επικεντρωθεί στην εισαγωγή τεχνολογιών όπως η εικονική πραγματικότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones.

Μία λεπτομέρεια που έχει μεγάλη σημασία για τη ΔΟΕ είναι το γεγονός ότι η Intel είναι αμερικανική εταιρεία, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί αμερικανικοί κολοσσοί, πριν από τη McDonald’s, έχουν αποσύρει τις ολυμπιακές χορηγίες τους, όπως η Budweiser, η Citi και η AT&T, και το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στην Επιτροπή, καθώς φαίνεται ότι το ολοένα αυξανόμενο κόστος των χορηγιών, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη της αναμενόμενης τηλεθέαση των τελευταίων Ολυμπιακών Αγώνων στις ΗΠΑ (που αποτελούν τη σημαντικότερη από οικονομικής άποψης αγορά για τα τηλεοπτικά δικαιώματα), κάνει πιο διστακτικές τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η συμφωνία με την Intel έρχεται να προσφέρει μία ευπρόσδεκτη «ανάσα» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκάλεσε το απρόσμενο «διαζύγιο» με τη McDonald’s.